Over Mindfulness Yoga MINDFULNESS YOGA

Toen ik Yoga ontdekte veranderde mijn leven.

Dat klinkt dramatisch en dat is het ook!

Ik was nog Europarlementariër toen ik met Dru Yoga begon.

Deze vorm van yoga werd later de basis van de door mij ontwikkelende Mindfulness Yoga.

Ik was zo stijf als een plank en wist het verschil tussen mijn kuiten en hurken niet. Vrijwel meteen- nou ja, na wat spierpijn- voelde ik me soepeler en blijer.

Mijn leven kwam in een positieve stroomversnelling, zowel zakelijk als privé.

Als ik een tijdje geen Yoga doe of niet mediteer, merk ik het meteen. En mijn omgeving ook...

En wat ook zo fijn is: je kunt de yoga net zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt.

Dus deze vorm van Yoga die ik ontwikkeld heb, is zowel geschikt voor doordouwers als voor mensen zoals ik die last van hun knieën of iets anders hebben.


YOGA VAN HET HART- DE LANGSTE REIS IS VAN HOOFD NAAR HART

Richard Gere zei tegen me toen ik nog in het Europees Parlement zat: "Ons lichaam verstaat enkel plezier, ons hart begrijpt geluk."

Ik heb dat nooit vergeten en besloot dat ik wegen ging zoeken om mijn gesloten hart te openen.

Ik heb de weg met Mindfulness Dru Yoga gevonden.

Het was hard werken, want ik zat muurvast in mijn hoofd. Ook mijn vriendinnen, mijn vriend Kees en vele gasten hebben met deze Mindfulness Yoga de granieten klomp in hun hart doen smelten. 

Het magnetische veld van ons hart is vijfduizend maal sterker dan dat van je hersens. Je hart is de "dirigent" van al je organen, net zoals de pendule het ritme bepaalt van alle andere klokken in dezelfde ruimte.

Mindfulness Dru Yoga is op maat gesneden voor het moderne leven en aangepast aan de westerse mens van de 21e eeuw. Tegelijk is het stevig verankerd in de eeuwenoude Indiase Yoga tradities.

Het is stilte in beweging.

De bewegingen zijn zacht, de ademhaling is gecontroleerd. Iedereen kan het doen, jong en oud, dik en dun, soepel en stijf, met of zonder yoga ervaring, met of zonder handicap, man of vrouw. Je kunt het liggend doen of zittend op een stoel.

Begrijp me goed: Mindfulness yoga is zeker geen "oude mensen Yoga", het is ook heel dynamisch, je krijgt er in het begin spierpijn van, je gaat hijgen van de inspanning als je de juiste ademhaling nog niet onder de knie hebt.

Mindfulness Dru Yoga volgt de vloeiende bewegingen van het lichaam en is een krachtige manier om stress te verminderen, energieblokkades op te heffen en op zachte wijze je spanningen en emoties los te weken. Ik ben ervaringsdeskundige...Want het heeft me behoorlijk geholpen om eindelijk geen stress meer te voelen.

En je hoeft je benen niet in je nek te leggen.

Deze "Yoga van het hart" leidt tot evenwicht tussen lichaam, geest en hart. En daar ben ik eeuwig dankbaar voor.


RUGPIJN

Ik had gehoord over een vrouw die ,alleen met haar hond in de bergen bij Tarbena woonde. Annelies. Ze was wanhopig aan het worden van de pijn in haar rug. Ze was bij allerlei specialisten geweest, en niemand kon iets voor haar doen.

Ik nodigde haar uit voor mijn yogalessen. maar ja, ze woonde een uur rijden van mij vandaan. Ze kwam een keertje kijken toen ze toch in de buurt was. En is daarna wekelijks op les gekomen uit Tarbena.

Na een maand was ze van haar rugpijn af. Ik kon het zelf ook bijna niet geloven. Toen heb ik nog meer oefeningen ontwikkeld voor lage- en hoge rugpijn.

Ze moest wel elke dag een half uur yoga doen, als ze dat niet deed kwam de pijn terug. En ze is jaren op les gebleven.

Met Mindfulness  Yoga ga je over meer fysieke energie en vitaliteit beschikken, krijg je minder rug- en gewrichtsproblemen en sta je bijna altijd veel positiever in het leven.

Dit blijkt niet alleen uit onderzoek maar ook uit de ervaringen van mijn lokale leerlingen en de bijna duizend gasten uit Nederland en Vlaanderen die de afgelopen 15 jaar op mijn Spaanse Atalanta centrum zijn geweest.

STILLE PLEK

De essentie van Mindfulness  Yoga is leven vanuit je innerlijke kracht en in verbinding staan met een stille plek in jezelf. Deze plek ligt onder je gedachten en emoties. 

Bewuste ademhaling aan de hand van diverse ademhalingstechnieken is daarbij essentieel. Lichaam en geest komen tot rust.

Je leert ook bewust te kunnen relaxen op het moment dat jij dat wilt. Dat is een geweldig antistress middel en kan burn-out voorkomen of verlichten.
Hierdoor wordt ook je vermogen tot concentratie en meditatie verbeterd.

Je ontwikkelt fysieke kracht en lichamelijke en geestelijke weerbaarheid.
Het is een fantastisch hulpmiddel om plezier, kracht en innerlijke rust te ervaren.

Door de Mindfulness Yoga kon ik eindelijk afscheid nemen van mijn lastige, vermoeiende zelfbeeld en mijn kracht in mezelf vinden. Dru Yoga komt nog het dichts bij mijn vorm van Yoga. Als het je bevalt, kun je in Nederland met een Dru Yogadocent doorgaan. Voor meer informatie kun je terecht bij www.druyoga.nl

In het door mij aangeboden yoga pakket vind je heerlijke Energy Block Releases (EBR´s) waarmee je al die mooie resultaten bereikt. Mits je de EBR´s regelmatig doet. Er zit nog veel meer i ndat yoga pakket, bekijk het eens op de site www.gelukacademy.com

Wil je meer weten? Lees dan mijn artikeltjes: Meer over Yoga, meer over Mindfulness, Asanas en bewuste ademhaling. En als je wilt voorkomen dat je langzaam gekookt wordt als een kikker, lees dan ook over stress en burn-out.

Jessica


>