Over stress

Het is hoog tijd om voor jezelf te zorgen!

Relatieproblemen, kinderen en elke dag steeds meer om het hoofd aan te bieden. De problemen - ik noem het liever uitdagingen- ,stapelen zich op.

Studies, projecten, vrijwilligerswerk, op school helpen, sporten, zorg voor familieleden.

En laten we de sociale media niet vergeten waar we liefst met een blije foto of video aantonen hoe geweldig we het wel niet doen en hebben.

Wat doen we onszelf allemaal aan!

Mannen zullen ongetwijfeld deze problemen ervaren. Ik denk echter dat gemiddeld de meeste sociale, werk gerelateerde, persoonlijke en emotionele eisen worden gesteld aan vrouwen tussen de dertig en de vijftig jaar oud.

Nou ja, worden die eisen aan ons gesteld of denken we dat alleen maar. Met andere woorden :stellen wij die eisen aan onszelf?

Is het geen tijd eens goed te gaan nadenken of je niet teveel stress toelaat, niet teveel hooi op je vork neemt?

Misschien is het goed om eens afstand van je dagelijkse leven te nemen. Om vanuit “de helikopter” naar jezelf en je leven te kijken. En je dan af te vragen waarom je dat allemaal "moet".

Durf eens aan jezelf te denken, jezelf een cadeau te geven en een time out te nemen. Bijvoorbeeld een cursus of training persoonlijke ontwikkeling en coaching door een betrokken derde persoon aan jezelf te gunnen.

Ook je familie en werkgever zullen je daarbij steunen. Alles beter dan dat dat je gestrest en ongelukkig rondloopt en net doet of er niets aan de hand is. Ze weten wel beter.

Tot je dus instort...

VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN

Als je dit artikeltje leest omdat je stress wilt VOORKOMEN, is tijd en geld besteden aan je eigen ontwikkeling ook heel goed voor je. 

Het sleutelwoord om stress te voorkomen is RUST in je leven inbouwen.

Door bijvoorbeeld alleen uit het raam te kijken of naar de wolken te kijken worden de netwerken in je hersenen weer bijgesteld. Dan kunnen ideeën weer opkomen en problemen worden opgelost.

Het zal je niet verbazen dat BEWEGEN ook zeer behulpzaam is om stress te voorkomen. Sport zoals yoga activeert en vergroot de hippocampus die door stress kleiner is geworden.

En dan voel je je prettig en zonder stress.

Ik ben me ervan bewust dat het vast lijkt of ik bezig ben om "klantjes te werven".

Dat is ook zo!

Omdat ik gepassioneerd ben om andere vrouwen -en mannen- niet dezelfde fouten te laten maken die ik gemaakt heb.

En omdat ik weet dat, als ik destijds had geweten wat ik nu weet, absoluut gelukkiger zou zijn geweest, beter met mijn stress had kunnen omgaan en zeker geen burn out zou hebben gekregen.
>