Jessica´s boek: "1000 plaatsen 1 thuis."

In deze autobiografie in romanvorm vertelt Jessica Larive openhartig over haar roerige leven vol ups en downs. 

De lezers krijgen een kijkje in de Europese keuken en de politiek, waar Jessica ruim 26 jaar een belangrijke rol vervult.Op twintigjarige leeftijd verruilt ze haar grote liefde voor een huwelijk vol zelfopoffering, waarin ze tegen haar zin een traditionele rol speelt. Het voltooien van haar rechtenstudie -vanuit Angola en Beiroet- is haar verzet tegen deze opgelegde rol.

Als haar man met de Noorderzon vertrekt moet ze met een peuter van anderhalf zelf de kost verdienen. Na allerlei baantjes in Brussel en werk als jurist voor de Benelux en het Europees Parlement, wordt ze in 1984 als VVD- politica verkozen in het Europese Parlement. Dit mannenbolwerk wordt haar thuis.Ze moet haar eigen plek veroveren in een tijd dat werkende moeders in topfuncties zeldzaam waren.

Onafhankelijk werkt ze aan uiteenlopende portefeuilles en ontmoet hierdoor de groten der aarde. De gesprekken en confrontaties met onder meer Richard Gere, de Dalai Lama en Fidel Castro zaaien twijfel. Ze heeft alles wat een mens van het leven mag verwachten en maakt er toch een janboel van.

Tijdens een dag voor lobbyisten ontmoet ze Savitri, een bijzondere vrouw die de twijfel in haar nog verder aanwakkert. Ook ontmoet ze haar jeugdliefde opnieuw.

Ze besluit alle schepen achter zich te verbranden en laat in 1998 de klaarstaande zetel in de Tweede Kamer lopen. Ook een hoge baan als Europees ambtenaar laat ze aan haar neus voorbij gaan. Ze wil niet langer de dekstoelen op de zinkende Titanic verplaatsen. Geld, status , macht, mannen zijn niet toereikend. Er moet meer zijn, veel meer...

In 1000 plaatsen 1 thuis, omschrijft Jessica haar zoektocht naar het 'echte' en naar zichzelf.

Wie voor zichzelf een vreemde is, kan geen thuis vinden.

Waar zij/hij ook zoekt.

Productie: Kobalt Fotografie BFN

Verkrijgbaar bij

Het boek "1000 plaatsen 1 thuis" is verkrijgbaar bij de boekhandel of online via:

Bol.com, Stumpel, Bruna, Ons Magazijn

Ga weer terug naar de site www.Gelukacademy.com

Wie is Jessica Larive?

Ik heb 15 jaar geleden Atalantacenter aan de Spaanse Costa Blanca opgericht, bijna duizend cursisten ontvangen en deze online training voor jou gemaakt.

Voor die tijd heb ik 11 jaar vanaf mijn 26e als bedrijfsjurist in Brussel gewerkt. Als alleenstaande moeder. Daarna werd ik gekozen als Europarlementariër. Mooi werk, enerverend en stressvol. Ik heb er 15 jaar lang van genoten.  Ik heb veel voor de mensenrechten mogen doen, met mensen als HH de Dalai Lama, Richard Gere en zelfs Fidel Castro. Over mijn leven heb ik een roman geschreven: "1000 plaatsen 1 thuis."

Door die 26 jaar in de soms meedogenloze wereld  van politiek en bedrijfsleven kan ik me goed verplaatsen in jouw problemen en uitdagingen. 

Rond 2000 verbrandde ik bewust alle carrière schepen achter me, vertrok naar Spanje, nam een hondje en een poes, knapte een oude ruïne op en plantte sinasappelboompjes. Ik schoolde me om tot docent yoga, meditatie, coaching, mindfulness en persoonlijke ontwikkeling. Die studies vond ik heel wat zwaarder dan de rechtenstudie! Maar ik was op zoek naar het geheim van het leven en daar moet je wat voor overhebben.

Met schade en schande heb ik geleerd dat het geluk niet buiten je ligt, niet achter je ligt en niet voor je ligt.

Het geluk ligt IN je.


Pas toen ik me bewust werd van de idiote onware ideeën over mezelf, liefde, geluk, relaties en werk, kon ik mijn "ruis en breinblubber" opruimen en nieuwe keuzes maken. 

Ongeacht de wisselende omstandigheden ben ik nu gelukkig.

Had ik dat allemaal maar eerder geweten! Het had heel anders gekund. Zonder gestrest rond te hollen. Zonder burn-out. Zonder altijd maar de beste van de klas te willen zijn. Zonder afhankelijkheid van status en goedkeuring. Zonder dat eeuwige geduvel met mannen. Zonder die lege plek van binnen die ik - vergeefs - steeds maar probeerde op te vullen met allerlei kicks. Zonder fanatiek steeds “meer, anders en beter” te willen zijn en willen hebben. Herken je dat?

Nu voel ik me blij en niet meer eenzaam en verdrietig. En het verbijsterende is dat al die zaken waar ik me vroeger zo druk over maakte, - werk, spullen, geld, status, waardering, relaties-, nu veel beter lopen of mij geen klap meer interesseren.

 En dat blije vrije leven gun ik jou ook zo graag!

Doe je mee?
>